Vanilyalı Pudingli Kurabiye Çay saatlerinde gönül rahatlığıyla misafirlerinize ikram edebileceğiniz bir tarif olan vanilyalı pudingli kurabiye, yapılışı çok pratik ve malzemeleri ekonomik olan bir kurabiye çeşididir. Bu kurabiye, gevrek oluşu ve uzun süre bayatlamaması nedeniyle ev hanımları tarafından sıkça tercih edilmektedir. Malzemeler
Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
Vanilyalı Pudingli Kurabiye Nasıl Yapılır? Vanilyalı pudingli kurabiye yapımı için öncelikle derin bir kabın içerisine tereyağını koyun. Daha sonra toz şekeri ekleyerek karıştırmaya başlayın. Tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu işlem tamamlandıktan sonra karışımın içerisine yumurtayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından toz vanilyalı pudingi ekleyerek karıştırmayı sürdürün. Malzemelerin hepsini güzelce karıştırdıktan sonra ayrı bir kabın içerisinde un ve kabartma tozunu karıştırın. Daha sonra karıştırdığınız unu karışımın içerisine azar azar ekleyin. Unu ekledikçe sürekli karıştırın. Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilave ederek karıştırın. Hamur istenilen kıvama geldikten sonra, fırın tepsisinin üzerine yağlı kâğıt serin. Daha sonra hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın ve yağlı kâğıdın üzerine dizin. Tüm hamura aynı işlemi uygulayın. Bu işlemi tamamladıktan sonra fırın tepsisini önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun. Vanilyalı pudingli kurabiyeleri 15-20 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın. Fırından çıkardıktan sonra kurabiyelerin bir süre soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra üzerine eritilmiş çikolata gezdirin. Eritilmiş çikolatanın üzerine gelişi güzel çekilmiş fındık içi serpiştirebilirsiniz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra servise hazır hale gelecektir. Sonuç Vanilyalı pudingli kurabiye, hem pratik hem de lezzetli bir atıştırmalık olarak çay saatlerinizi şenlendirecektir. Misafirlerinizin beğenisini kazanacak bu tarif, ekonomik malzemeleri ve basit yapılışı ile mutfağınızın vazgeçilmezi olacaktır. Afiyet olsun. |