Vanilyalı Puding Vanilyalı puding, mis kokulu vanilya aromasının lezzetli pudingle buluşmasıdır. Aşağıda vereceğimiz tarif, kolay ve kısa sürede yapabileceğiniz, tamamen doğal ve lezzetli bir tariftir. Günümüzde paketlenmiş birçok gıdaya katkı maddesi eklenmektedir. Paketlerin üzerinde "hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır" yazsa da hazır gıdaları tüketmemekte fayda vardır. Bu nedenle, evde kolayca yapabileceğiniz vanilyalı puding tarifine bir göz atalım. Vanilyalı Puding Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Vanilya çubuğunu pasta malzemeleri satan mağazalardan veya internet üzerinden satın alabilirsiniz. Sütlü tatlılarda çok fazla yumurta kullanmak istemeyiz ama pudingde kıvam vermek için kullanılması gerekir. Yumurta kokusunu sevmeyenler bu tarifi yapmaktan çekinmesinler çünkü yumurtayı az miktarda kullanıyoruz ve vanilya çubuğunun aroması çok kuvvetli. Vanilyayı aroma şeklinde kullanmaktansa çubuk şeklinde kullanmak, içinde bulunan mini çekirdekleri sayesinde hem daha hoş bir hava verir hem de daha doğal bir tat oluşturur. Vanilya çubukları, vanilya ağacının bir meyvesidir ve bu meyve, dünyadaki en pahalı baharatlardan biridir. Vanilya çubuğunu hangi tatlıda kullanırsanız kullanın, kendine özgü harika lezzetini ve kokusunu verir. Vanilya çubuğunu pasta yapımında, sütlü tatlılarda ve dondurma yapımında kullanabilirsiniz. Vanilyalı Puding Nasıl Yapılır? Vanilya çubuğunu ikiye bölün ve içindeki tohumları iyice kazıyın. Vanilyalı pudingi pişireceğiniz tencereye yumurta sarılarını, 4 su bardağı sütü, toz şekeri ve vanilya çubuğunu çekirdekleri ile ekleyin. Şekeri eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Karışımda şeker eriyince, 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ekleyin ve kıvam alıp üzeri göz göz oluncaya kadar karıştırmaya devam edin. Karıştırmadığınız takdirde vanilyalı puding dibine tutup yanabilir ve yanık kokusu gelebilir. Bu yüzden koyulaşıncaya kadar karıştırmak oldukça önemlidir. İstediğiniz kıvama ve yoğunluğa gelince, tencereyi ocaktan alın. Daha sonra içerisindeki vanilya çubuğunu pudingin içinden çıkararak kaselere eşit miktarlarda paylaştırıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına ulaştığında buzdolabında soğutup, 1 saat dinlendirdikten sonra servise hazır hale gelecektir. Servis yaparken üzerlerini çikolata parçacıkları veya mevsim meyveleri ile süsleyip ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Toyboğa
21 Temmuz 2024 PazarPudingi yaparken şekerin tamamen eridiğini nasıl anladınız? Ayrıca vanilya çubuğunun çekirdeklerini kazımak zor oldu mu?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarToyboğa, pudingin şekerinin tamamen eridiğini anlamak için karışımınızın pürüzsüz ve homojen bir hale gelmesini bekleyebilirsiniz. Şekerin eridiğini anlamanın bir diğer yolu ise karışımınızın tadına bakmak olabilir; şeker taneleri ağızda hissedilmiyorsa şeker tamamen erimiş demektir. Vanilya çubuğunun çekirdeklerini kazımak bazen zor olabilir, ancak çubuğu boydan boya kesip büçür bir bıçak veya kaşığın ucu ile kazırsanız, daha kolay çıkabilir. Biraz dikkat ve sabır gerektiriyor ama sonuçtaki lezzet buna değiyor!