Vanilya Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Vanilya Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Kurabiye, Ülkemizde özellikle çocukların çokça severek tükettiği vanilyalı kurabiyenin yapımı oldukça kolaydır. Kurabiyenin çok sayıda farklı çeşidi bulunmaktadır. Başlıca vanilya eklenerek kurabiye çeşitleri şöyledir: Marmelatlı kurabiye, kalburabastı kurabiye, vişneli çikolatalı tava kurabiye, yulaflı kurabiye, sakızlı lor kurabiye ve portakallı labneli kurabiye gibi birçok çeşitli kurabiye çeşidi vanilyanın doğal aromasıyla damaklarımızda çok çeşitli lezzetler uyandırmaktadır. Vanilyalı kurabiye ülkemizde çokça sevildiği gibi akşam çay sohbetlerini kuvvetlendiren güzel bir lezzettir. Bugün sizlerle vanilyalı kurabiye tarifini paylaşacağım.

Vanilyalı Kurabiye Malzemeleri
  • 250 gram tereyağı ya da margarin,
  • 3 su bardağı un,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 yumurta,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 tatlı kaşığı vanilya yağı ya da tozu,
Vanilya Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bir tencere içine konulan 250 gram tuzsuz tereyağı rengi beyaz oluncaya kadar mikser ile çırpılır. Ardından yağımızın içine 1 su bardağı kadar şeker eklenerek yaklaşık 10 dakika kadar mikser ile çırpılmaya devam edilir. Tereyağı ve şeker bütünleşince üzerine yumurta kırılarak vanilya yağı veya vanilya tozu eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Kabartma tozu ve 3 su bardağı un hamurumuzun için elenerek aktarılır. Bir müddet daha mikser ile çırpıldıktan sonra hamurun daha iyi mayalanması için el yordamı ile yoğurma işlemine devam edilir. Yoğurma işlemi tamamlanınca bir streç filmle sarılarak yaklaşık olarak 30 dakika kadar buzdolabında bekletilir. Dolaptan çıkarıldıktan sonra 2 adet yağlı kâğıt kesilir. Yağlı kâğıtlardan birini tezgâhımıza serilir diğeri ise üst hamurun üstüne konularak bir merdane yardımı ile 1,5 cm kalınlığında açılarak uygun kalınlığa gelince kalp ve çiçek şeklindeki kalıplar ile şekillendirilerek kesilir. Şekillendirme ile çıkardığımız kurabiyelerimiz yağlı olan fırın tepsisinin üzerine güzelce dizilir. Tepsiye dizildikten sonra 10 dakika kadar buz dolabında bekletildiği taktirde pişim esnasında dağılmanın önüne geçirilir. Buz dolabından çıkardığımız kurabiyelerimiz 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 7-10 dakika kadar pişirildikten sonra çıkartılır. Bir tatlı tabağı üzerine dizilen vanilya kurabiye tüketilmek üzere servis edilir.

Vanilya Kurabiye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Pudingli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Pudingli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Esansı Kullanımı

Vanilya Esansı Kullanımı

Güncel

Vanilyalı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vanilya Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Kek Tarifi ve Malzemeleri