Vanilya Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Vanilya Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Ülkemizde özellikle çocukların çokça severek tükettiği vanilyalı kurabiyenin yapımı oldukça kolaydır. Kurabiyenin çok sayıda farklı çeşidi bulunmaktadır. Başlıca vanilya eklenerek yapılan kurabiye çeşitleri şunlardır:

  • Marmelatlı kurabiye
  • Kalburabastı kurabiye
  • Vişneli çikolatalı tava kurabiye
  • Yulaflı kurabiye
  • Sakızlı lor kurabiye
  • Portakallı labneli kurabiye
Vanilyanın doğal aromasıyla bu kurabiye çeşitleri damaklarımızda çok çeşitli lezzetler uyandırmaktadır. Vanilyalı kurabiye, ülkemizde çokça sevildiği gibi, akşam çay sohbetlerini kuvvetlendiren güzel bir lezzettir. Bugün sizlerle vanilyalı kurabiye tarifini paylaşacağım.

Vanilyalı Kurabiye Malzemeleri
  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya yağı veya tozu

Vanilya Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bir kap içine konulan 250 gram tuzsuz tereyağı, rengi beyaz oluncaya kadar mikser ile çırpılır. Ardından yağın içine 1 su bardağı kadar şeker eklenerek yaklaşık 10 dakika kadar mikser ile çırpılmaya devam edilir. Tereyağı ve şeker bütünleşince üzerine yumurta kırılarak vanilya yağı veya vanilya tozu eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Kabartma tozu ve 3 su bardağı un, hamurun içerisine elenerek eklenir. Bir müddet daha mikser ile çırpıldıktan sonra hamurun daha iyi mayalanması için el yordamı ile yoğurma işlemine devam edilir.

Yoğurma işlemi tamamlanınca hamur bir streç filmle sarılarak yaklaşık 30 dakika kadar buzdolabında bekletilir. Dolaptan çıkarıldıktan sonra, 2 adet yağlı kağıt kesilir. Yağlı kağıtlardan biri tezgah üzerine serilir, diğeri ise hamurun üstüne konularak bir merdane yardımı ile 1,5 cm kalınlığında açılır. Uygun kalınlığa gelince kalp ve çiçek şeklindeki kalıplar ile şekillendirilerek kesilir.

Şekillendirme ile çıkardığımız kurabiyeler yağlı olan fırın tepsisinin üzerine güzelce dizilir. Tepsiye dizildikten sonra 10 dakika kadar buzdolabında bekletildiği takdirde pişim esnasında dağılmanın önüne geçilir. Buzdolabından çıkardığımız kurabiyeler, 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 7-10 dakika kadar pişirildikten sonra çıkarılır. Bir tatlı tabağı üzerine dizilen vanilya kurabiye, tüketilmek üzere servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Vanilyalı kurabiyeler, farklı şekiller ve süslemeler ile kişiselleştirilebilir. Üzerine pudra şekeri serpebilir, çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Ayrıca, kurabiyelerin daha yumuşak olmasını isterseniz, hamura biraz süt ekleyebilirsiniz. Kurabiyeleri hava geçirmeyen bir kapta saklayarak tazeliğini uzun süre koruyabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vanilyalı Parfüm Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Vanilyalı Parfüm Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Vanilya Türleri ve Özellikleri

Vanilya Türleri ve Özellikleri

Vanilya Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Faydaları ve Kullanımı

Vanilya Faydaları ve Kullanımı

Vanilya Rengi Tarifi

Vanilya Rengi Tarifi

Güncel

Vanilyalı Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vanilya Esansı Kullanımı

Vanilya Esansı Kullanımı

Güncel

Vanilyalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri