Vanilyalı Yoğurt Yoğurt, pek çok kişinin severek tükettiği ve vücut için kalsiyum bakımından zengin bir protein kaynağıdır. Yoğurdun ne zaman ve nasıl yapıldığına dair kesin bir bilgi olmamakla birlikte, en az 1000 yıl önce Türk ülkelerinde yapıldığına dair gerçekler mevcuttur. Yoğurdu tanımlamak gerekirse; en az 90-100 dereceye kadar kaynatılıp mayalanma derecesine kadar soğutulan sütün, yoğurt mayası katılarak laktik asit fermantasyonuna tabi tutulmasıyla elde edilen pelteleşmiş kıvamda bir süt ürünüdür diyebiliriz. Yoğurdun Faydaları Yoğurt, kemik gelişimi açısından süte oranla daha etkili olduğu kanıtlanmış bir besindir. Bağışıklık sistemini güçlendirip vücudu birçok hastalıktan korur. Yoğurt, bağırsaklarda bulunan yabancı ve zararlı mikropların yaşamasını engelleyerek sindirimi kolaylaştırır ve rahatlatır. Ayrıca, güzellik için de vazgeçilmez bir besin kaynağı olan yoğurt, saçların ve cildin yenilenmesine ve parlaklığını korumasına yardımcı olur. Günümüzde yağ yakımı için gerekli en temel besinlerden biri olduğu da kanıtlanmıştır. Diyet listelerinde mutlaka yoğurda yer verilmektedir. Çocukların kemik gelişimi ve beslenmeleri açısından bebeklik çağlarından itibaren mutlaka yoğurt tüketimini ön planda tutmalıyız. Şimdi vereceğimiz tarifle, çocuklar ve yoğurt tüketmeyi sevmeyen büyükler için yol gösterici olacağız. Bu Tarifin Faydaları Nelerdir?
Vanilyalı Yoğurt İçin Gerekli Malzemeler
Vanilyalı Yoğurt Nasıl Yapılır? Süt kaynatılıp mayalanma derecesine kadar soğutulur. Parmağınızı süte soktuğunuzda hafif yanıyorsa, mayalanma derecesine gelmiş demektir. 3 kaşık yağsız yoğurt diğer malzemelerle karıştırılır ve sütten bir miktar eklenerek çırpılır. Daha sonra bu karışım sütün içine dökülür. Fırında yapmak isterseniz, fırını önceden 50 derece ısıtıp söndürmeniz yeterli olacaktır. 4 saat kapağını açmadan mayalanmaya bırakmanız yeterlidir. Şayet fırında yapmak istemezseniz, mayaladığınız sütü bir battaniye ya da kalın bir şeyle sararak soğuk olmayan bir yerde 6-7 saat mayalanmaya bırakın. Süre sonunda dolaba kaldırın ve sulanmaması için mümkünse ertesi gün tüketmeye başlayın. Afiyet olsun. |