Vanilyalı Cupcake Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Vanilyalı Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Cupcake Tarifi, Daha önce yoğun vanilya aroması hiç Cupcake yediniz mi? Cupcake, yani diğer adı ile top kek küçük küçük kâğıt kalıplar içinde ya da alüminyum yuvarlak kalıplar içinde tek kişilik porsiyonluk halinde hazırlanır. Cupcake ilk olarak 1828 yılında eliza adlı bir pasta uzmanının kitabında yer almıştır. Malzeme bakımından ve süsleme bakımından diğer keklerden hemen hemen hiçbir farkı yoktur. Tek farkı küçük küçük kalıplara dökülmesidir. Keke inanılmaz lezzet katan vanilyayı da unutmamak gerek, mutlaka denemelisiniz.

Vanilya Cupcake Tarifi Malzemeleri
  • 1 adet yumurta
  • 125 gram un
  • 140 gram toz şeker
  • Yarım çay kaşığı vanilya esansı
  • 120 milim süt
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 40 gram oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı
Vanilya Şekeri için
  • 500 gram pudra şekeri
  • 160 gram oda sıcaklığında eriyen tereyağı
  • 50 milim süt
Vanilya Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?

Cupcakeleri hazırlayana kadar fırını 170 derece ayarında önceden ısınması için açık tutun. Cupcakeleri hazırlamak için öncelikle geniş bir kaba yumurtanın sarısını ve toz şekeri döküp mikserin yüksek ayarında hızlı hızlı çırpıyoruz. Yumurtalar köpürmeye başladıktan sonra başka bir kapta yumurtanın beyazı ile tuzu ekleyip kar beyazı olana kadar çırpıyoruz. Daha sonra yumurtanın sarısını çırptığımız kaba unu tereyağını ve kabartma tozunu katıp mikserin önce orta seviyesinde daha sonra hızlı seviyesinde hızla çırptıktan sonra vanilya esansını da katıp çırpıyoruz.

Cupcake kalıplarına üçte ikisine kadar gelecek şekilde yemek kaşığı ile on iki kalıba eşit şekilde pay edip fırına veriyoruz. Daha sonra üzeri hafif kızarana kadar fırın kapağını açmıyoruz. Yanmaması için ara ara birkaç kürdan deliği açarak cupcake keklerin pişip pişmediğine bakıyoruz. Ayrı bir kapta vanilya şekerini hazırlamak için, pudra şekeri, oda sıcaklığında eriyen tereyağı ile iyice çırpıyoruz. Önce eşit şekilde pudra şekerinin dağılması için, düşük ayarda mikser ile çırpın. Daha sonra iyice dağıldıktan sonra yüksek ayarda krema kıvamına gelene kadar çırpın. Son olarak sütü eklerken mikseri orta ve yavaş ayarına getirin ve süt tamamen karışınca ve krema kıvamına gelince iyice pürüzsüz ve kalıp gibi olması için, mikseri yüksek ayara getirin. Bunun için en az beş dakika kadar çırpmanız lazım.

Cupcakeler piştikten sonra tezgâhın üzerine alarak soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya şekerini, bir pompa yardımı ile her tarafına eşit şekilde gelecek şekilde şekil vererek cupcakelerin üzerine sıkıp şık bir servis tabağı içinde süslemesini arzu ettiğiniz şekilde tabağını süsleyerek servis edin.

Şimdiden Afiyet Olsun.

Vanilyalı Cupcake Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Vanilya Rengi Tarifi

Vanilya Rengi Tarifi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vanilya Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Türleri ve Özellikleri

Vanilya Türleri ve Özellikleri

Vanilyalı Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Şekeri Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vanilya Şekeri Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vanilya Esansı Kullanımı

Vanilya Esansı Kullanımı

Güncel

Vanilyalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri