Vanilyalı Cupcake Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Vanilyalı Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Cupcake Tarifi ve MalzemeleriVanilyalı cupcake, yoğun vanilya aromasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Cupcake, küçük kâğıt kalıplar veya alüminyum yuvarlak kalıplar içinde tek kişilik porsiyonlar halinde hazırlanır. İlk olarak 1828 yılında Eliza adlı bir pasta uzmanının kitabında yer almıştır. Malzeme ve süsleme bakımından diğer keklerden pek farkı yoktur, tek farkı küçük kalıplara dökülmesidir. Vanilya, bu keklere inanılmaz bir lezzet katar. Mutlaka denemelisiniz.

Vanilyalı Cupcake Tarifi Malzemeleri
  • 1 adet yumurta
  • 125 gram un
  • 140 gram toz şeker
  • Yarım çay kaşığı vanilya esansı
  • 120 milim süt
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 40 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
Vanilya Şekeri için
  • 500 gram pudra şekeri
  • 160 gram oda sıcaklığında eriyen tereyağı
  • 50 milim süt
Vanilyalı Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırını 170 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Geniş bir kaba yumurtanın sarısını ve toz şekeri döküp mikserin yüksek ayarında hızlıca çırpın. Yumurtalar köpürmeye başladıktan sonra başka bir kapta yumurtanın beyazı ile tuzu ekleyip kar beyazı olana kadar çırpın. Daha sonra yumurtanın sarısını çırptığınız kaba unu, tereyağını ve kabartma tozunu katıp mikserin önce orta seviyesinde, daha sonra hızlı seviyede hızla çırpın. Vanilya esansını da ekleyip çırpmaya devam edin.

Cupcake kalıplarına üçte ikisine kadar gelecek şekilde yemek kaşığı ile on iki kalıba eşit şekilde paylaştırın ve fırına verin. Üzeri hafif kızarana kadar fırın kapağını açmayın. Yanmaması için ara ara birkaç kürdan deliği açarak cupcake keklerin pişip pişmediğini kontrol edin. Ayrı bir kapta vanilya şekerini hazırlamak için pudra şekeri, oda sıcaklığında eriyen tereyağı ile iyice çırpın. Önce eşit şekilde pudra şekerinin dağılması için düşük ayarda mikser ile çırpın. Daha sonra iyice dağıldıktan sonra yüksek ayarda krema kıvamına gelene kadar çırpın. Son olarak sütü eklerken mikseri orta ve yavaş ayara getirin ve süt tamamen karışınca ve krema kıvamına gelince iyice pürüzsüz ve kalıp gibi olması için mikseri yüksek ayara getirin. Bunun için en az beş dakika kadar çırpmanız lazım.

Cupcakeler piştikten sonra tezgâhın üzerine alarak soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya şekerini, bir pompa yardımı ile her tarafına eşit şekilde gelecek şekilde şekil vererek cupcakelerin üzerine sıkın. Şık bir servis tabağı içinde süslemesini arzu ettiğiniz şekilde tabağı süsleyerek servis edin.

Şimdiden Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Toğay

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu tarifi denemek istiyorum ama vanilya esansı bulamazsam yerine başka ne kullanabilirim? Bir de süslemede farklı ne kullanabilirim ki cupcakeler daha gösterişli olsun?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Toğay,

Vanilya esansı yerine aynı miktarda vanilya şekeri veya vanilin kullanabilirsin. Eğer elinde bunlar da yoksa, biraz badem esansı veya tarçın ekleyerek farklı ve hoş bir aroma elde edebilirsin.

Süsleme konusunda ise, cupcakelerin üzerine renkli şekerlemeler, çikolata parçacıkları, yenilebilir inci şekerler veya meyve dilimleri ekleyerek daha gösterişli ve çekici hale getirebilirsin. Özellikle taze meyveler hem lezzet hem de görünüm açısından harika bir seçenek olacaktır.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vanilyalı Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Esansı Kullanımı

Vanilya Esansı Kullanımı

Vanilyalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Aroması Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vanilya Aroması Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vanilya Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vanilya Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vanilya Rengi Tarifi

Vanilya Rengi Tarifi