Vanilya Kek Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Vanilya Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Kek

Vanilya kek, yumuşak dokusu ve hoş aroması ile pek çok kişinin favori tatlılarından biridir. Kolayca hazırlanabilen bu kek, hem göze hem de damak zevkine hitap eder. Akşam çaylarının vazgeçilmezi olan vanilya kek, özellikle çocuklar tarafından çok sevilir. Vanilya bitkisinin sağladığı doğal aromalar ve besin değerleri sayesinde bu kek, enerji verici ve besleyici bir tatlı olarak öne çıkar.

Vanilya Bitkisi ve Faydaları

Vanilya, salepgiller familyasına ait, tropikal iklimlerde yetişen tırmanıcı gövdeli bir bitkidir. Yaprakları sapsız ve yassı etlidir. Meyvesi 15-20 cm uzunluğunda olup, hasat edildikten sonra kurutularak kullanıma hazır hale getirilir. Vanilya, kalsiyum, sodyum ve demir mineralleri açısından zengin olup, çok az yağ içermesi ve kolesterol bulunmaması ile bilinir. Ancak şeker oranı yüksek olduğu için kalori değeri de yüksektir. Vanilya, vücuda kuvvet verir, sinirleri yatıştırır, bunalımı gidermeye yardımcı olur, ateş düşürür, hazmı kolaylaştırır ve solunum yollarını temizleyerek öksürüğü keser.

Vanilyalı Kek Tarifi

Vanilyalı kek yapmak için gereken malzemeler:
  • 3 tane yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Biraz pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Vanilyalı Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir karıştırma kabına şeker ve yumurtayı koyup, şeker eriyene kadar çırpalım. Ardından yoğurdu ve sıvı yağı ekleyerek düşük devirde çırpmaya devam edelim. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz ve akıcı bir hamur elde edene kadar çırpalım. Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayıp, hamuru kalıba dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan kullanabiliriz; kürdan kuru çıkarsa kekimiz pişmiş demektir. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıp, kalıptan çıkararak dilimleyelim. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapabiliriz. Kek, bir gün dinlendikten sonra daha lezzetli olacaktır.

Not:

Kekinizin eşit şekilde kabarması ve pişmesi için kalıbı tereyağı ile yağlayabilirsiniz. Bu yöntem, kekin kabından kolayca çıkmasını sağlar ve dışının daha güzel kızarmasına yardımcı olur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vanilya Esansı Kullanımı

Vanilya Esansı Kullanımı

Vanilya Faydaları ve Kullanımı

Vanilya Faydaları ve Kullanımı

Sıvı Vanilya Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Sıvı Vanilya Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pasta Vanilya Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Vanilya Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Türleri ve Özellikleri

Vanilya Türleri ve Özellikleri

Güncel

Vanilyalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vanilyalı Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Pudingli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vanilya Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Vanilya Çayı Tarifi ve Malzemeleri